Per a 4 persones:

  • 8 galeres
  • 4 coetes de rap
  • 2 jurioles (rafets, lluernes)
  • 1 cavalla
  • 3 dents d’all
  • Julivert
  • 1 nyora
  • 1 tomàquet
  • Sal
  • Pebre roig
  • ½ gotet de vi
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • ½ d’aigua

Afegirem l’oli a la cassola i marcarem les galeres, és a dir, les fregirem molt poquet. Quan estiguin les apartarem i les deixarem en un plat. En un morter picarem els alls, la nyora, la sal, el pebre vermell, el julivert i el tomàquet. Quan ho tinguem tot ben picat, ho sofregirem a la cassola amb l’oli de les galeres i afegirem el vi. Una vegada tot reduït afegirem l’aigua i esperarem a que arranqui el bull. Quan ho faci, afegirem el peix i, a sobre, les galeres. Taparem la cassola i ens uns dotze minuts ja tindrem fet el suquet de peix.

Font i foto: Turisme de L’Ametlla de Mar.