Ingredients per a 4 persones per l’arròs, espinacs, fesols i galeres:

  • 8 galeres
  • 400 gr. d’arròs
  • 150 gr. de fesols cuits
  • 150 gr. d’espinacs
  • 1 ceba
  • 1 all porro
  • ½ pebrot roig
  • 2 dents d’all
  • 1 tomàquet
  • 1 ramet de julivert
  • 1 culleradeta de cafè de pebre roig
  • ½ gotet de vi blanc
  • 1 l. d’aigua
  • 100 gr. d’oli
  • Sal al gust

 

Primer que tot hem de fregir les galeres. Una vegada fetes es retiren en un plat i utilitzem l’oli restant per sofregir la ceba, el pebrot i l’all porro. Quan està daurat afegir els espinacs crus. Mentrestant se sofregeix tot, fer una picada amb els alls, el ramet de julivert, el tomàquet, el pebre roig i la sal. Afegir la picada al sofregit i tirar el mig gotet de vi. Una vegada el vi reduït afegim el litre d’aigua i ho deixem bullir uns cinc minuts.  Una vegada passats aquests cinc minuts afegirem l’arròs i els fesols i ho deixarem coure 13 minuts. Cinc minuts abans de treure afegir les galeres trossejades.

Podeu trobar altres receptes amb galeres clicant aquí.

 

Foto: Turisme de l’Ametlla de Mar

Recepta: Turisme de l’Ametlla de Mar