L’Ametlla de Mar rep un altre any els 7 distintius de banderes verdes que atorga l’entitat Ecologistes en acció.  Aquests guardons són concedits per  mantenir l’estat natural de la costa i preservar-lo d’agressions externes o d’urbanització del terreny. Al mateix temps també valora la qualitat mediambiental de les platges, on la intervenció humana és poca o gairebé nul·la.

Les 7 cales que gaudeixen d’aquest distintiu a l’Ametlla de Mar son: Torrent del Pi, Santes Creus, l’Estany Podrit, l’Illot, Port Olivet, la Llenya i la Punta de l’Àliga.

 • La Cala del Torrent del Pi: Envoltada d’una gran vegetació de pins. Ens endinsem a través d’un caminet de terra per arribar a aquesta platja de còdols anomenada igual que el barranc al qual posa fi: El del Torrent del Pi.

Actualment, és la platja naturista de la població, lloc idoni per als amants de la natura en estat pur. Amb una llacuna natural, forma part dels espais d’interès naturals protegits de la costa de l’Ametlla de Mar.

platja nudisme

 • Cala de Santes Creus: És una de les més interessants per la seva bellesa i pel seu alt valor paisatgístic. També englobada dins del PEIN, espai protegit d’interès natural, podem trobar-hi per una part la costa del Mar Mediterrani i per l’altre una llacuna natural de gran interès natural i ecològic.

Cala Santes Creus

 • Cala de l’Estany Podrit: A la zona sud de la població, al llarg del recorregut del GR-92, trobem aquesta petita platja de còdols. Les seves principals característiques son que podem trobar dos gran pins al mig de la platja, quasi bé a tocar de la mar.

 • Cala de l’Illot: Un dels racons paradisíacs de la nostra costa per excel·lència. Aquesta petita platgeta és un petit trosset de terra que uneix la costa amb la Roca de l’Illot, punt de gran bellesa natural de la nostra costa.

Punt poc accessible per a molts i al qual sol s’accedeix caminant. Té la peculiaritat: hi ha anys que en podem gaudir i n’hi ha que no. Tot  depenen de l’alçada dl nivell del mar. Aquesta característica  fa que algun any la Roca de l’Illot és vegi com una petita illa i altres sigui una petita península de la  costa.

Cala Illot

 • Cala de Port Olivet: Al llarg de la costa de l’Ametlla, trobem restes del que va ser la Guerra Civil a la nostra vila. Un d’ells és la bateria de la costa, també anomenada “ les fortificacions” de l’Ametlla de Mar, amagades entre la platja de l’Estany i la de Port Olivet.

Totes aquestes factors fan que a part de la seva bellesa i naturalitat, sigui una de les més visitades degut al seu alt valor històric.

port olivet

 • Cala Llenya: També a la part sud de la població, trobem aquesta petita platja amagada baix de grans penya-segats rogencs, pins i atzavares. Aquesta característica la fa diferent a la resta de platges, amb gran bellesa paisatgística.

cala llenya

 • Caleta de la Punta de l’Àliga: La caleta de la punta de l’Àliga se situa quasi a l’extrem sud del terme municipal, en un indret paisatgístic i d’alt valor. Es tracta d’una petita cala formada per còdols d’un tamany significatiu. Es troba aïllada de qualsevol factor humà i per la qual hi transcorre el sender GR92.

Per la seva bellesa paisatgística es tracta d’un dels indrets més singular del municipi de l’Ametlla. L’Accés a la platja és possible únicament a peu, per tant el camí de ronda és l’única via d’accés.

punta aliga

El fet que l’indret sigui un lloc aïllat i amb un accés complicat per la majoria d’usuaris, fa que el lloc sigui un emplaçament tranquil. L’activitat humana es inexistent.

 

Text: Turisme de l’Ametlla de Mar

Fotos: Turisme de l’Ametlla de Mar

6 comments

  1. Bon dia Xavi,
   si entres a la nostra pàgina web o et descarregues l’aplicació de l’Ametlla de Mar al teu mòbil, veuràs la ubicació de les platges. La majoria estan a la zona sud, és a dir, al contrari de les Tres Cales, però, per exemple, la platja del Torrent del Pi, està situada just abans d’arribar a Les Tres Cales venint de L’Ametlla. Salut!

 1. Em una enquesta que va fer la oficina de turisme preguntant quante banderes blaves tenia la Cala i baig possar 7, no se com va quedar l’enquesta, per favor dieu-m’ho

  1. Hola Marta, pots anar amb la teva mascota a la cala Bon Caponet, que està just al sud de L’Ametlla de Mar. Gràcies!

Comments are closed.