L’Ametlla de Mar compta amb 16 Km d’una costa natural amb unes 30 cales i platges, unes de sorra fina i blanca, les altres de pedres petites o de còdols, rodejades totes per pinars que arriben a tocar el mar, zones naturals protegides, llacunes, penya-segats… Podreu escollir la cala dels vostres somnis, per què n’hi ha per a tots els gustos, descobriu-les!

De les 11 cales de sorra fina i blanca, 5 han obtingut un cop més la bandera blava d’europa, distintiu que…

El distintiu Bandera Blava, reconegut a nivell internacional atorga a les nostres platges la garantia de serveis i de qualitat mediambiental.  A la vegada també premia la qualitat de l’aigua, la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i informació, fent palès els seu compromís per vetllar amb la cura i manteniment de l’entorn natural.

L’Ametlla de Mar va obtenir la primera bandera blava l’any 1996 a la platja de Calafató. Des de llavors les ha anat repetint i augmentant consecutivament fins obtenir-ne 5 i convertir-se en un dels tres municipis de la costa catalana amb més distintius.

Les 5 platges que han obtingut el guardí aquest any 2018 són:

  • Cala Calafató: Situada al nord de la població, a la Urbanització de Calafat, és una de les platges més valorades a l’Ametlla de Mar. És una cala d’arena fina i blanca envoltada per una gran població de pins, amb uns 60 metres d’amplada i uns 150 metres de llargada compta amb servei de vigilància, dutxes i xiringuito.

 

  • Calaforn: Situada entre Sant Jordi i Cala Vidre al nord de la població, trobem aquesta magnífica cala envoltada també per una gran quantitat de vegetació, sobretot. És una de les platges més concurrides de L’Ametlla de Mar. També compta amb servei de vigilància i xiringuito.

  • Platja de l’Alguer, situada al cor de la població és una de les més grans de tot el litoral, amb una llargada d’uns 120m. Amagada sota el passeig marítim, forma part de les 3 platges, juntament amb Pixa-Vaques i Cala Pepo, que podràs trobar dins del mateix casc urbà. Compta amb accés per a minusvàlids.

  • Platja de Pixa-Vaques és una petita cala d’arena situada a la punta nord de la població, al final del passeig marítim. En un entorn semi urbà, permet gaudir a la vegada dels serveis que ofereix la població. En un dels seus punts més coneguts, el mollet de Pixa-Vaques, podràs gaudir de tota la vista nord del litoral de l’Ametlla de Mar. Accès per a minusvàlids.

 

  • Platja de Sant Jordi: Situada a peu del Castell amb el mateix nom construït a mitjans del s. XII, trobeu la coneguda platja de Sant Jordi. Envoltada d’un paratge natural i protegit com són les llacunes costaneres, és una de les més llargues de la costa de l’Ametlla de Mar. De parada obligatòria si ens visiteu, compta amb servei de dutxes, vigilància, xiringuito i accés per a minusvàlids.