Ingredients per a 4 persones d’arròs amb tonyina:
  • ½ kg de tonyina a taquets
  • 1 ceba
  • ½ pebrot vermell
  • 3 o 4 dents d’all
  • Julivert
  • 1 tomàquet ratllat
  • Sal al gust
  • Pebre roig
  • Oli
  • ½ got de vi blanc
  • 100 grams de pèsols
  • 400 grams d’arròs
  • 1 litre d’aigua o de brou de peix

 

Tallem la ceba i el pebrot vermell i ho posem a daurar a la paella amb una mica d’oli. A part, fem una picada amb l’all, julivert, el tomàquet, un polsim de sal i el pebre roig. Quan tenim la ceba daurada hi afegim la picada i ho sofregim tot plegat un minut. Hi afegirem els pèsols i el mig got de vi. Quan el vi s’ha evaporat hi afegirem l’aigua o el brou de peix i que bulli uns 5 minuts aproximadament. Desprès,  hi afegirem la tonyina i que bulli uns 5 minuts més. A continuació hi tirarem l’arròs i ho deixarem de 12 a 14 minuts bullint. Rectificarem la sal al gust i ja tenim l’arròs amb tonyina.

 

Foto: Turisme de l’Ametlla de Mar

Text: Turisme de l’Ametlla de Mar

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*