Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada Castellera

09 . Oct, 2015 a les 13:49
per fcallau a La notícia del dia
1824 reproduccions
L'Ametlla de Mar acull diumenge la 3a Diada Castellera
Els Xics Caleros amb l'objectiu de consolidar la gamma extra dels castells de sis i el pilar de 5.

Diumenge dia 11 d'octubre a partir de les 12h tindrà lloc, coincidint amb la 31a Diada de l'Arrossejat, la 3a Diada Castellera organitzada per la colla local Los Xics Caleros.
En aquesta ocasió, a més dels castellers de l'Ametlla de Mar, hi participaran novament els Xiquets del Serrallo, padrins de bateig dels caleros,  com en les dos darreres edicions. A més, també hi intervindran els Xiquets de Vilaseca i els Castellers de Tortosa, de qui els de l'Ametlla de Mar en són padrins.
L'objectiu de la Diada pels Xics Caleros passa per la voluntat d'assolir la gamma alta dels castells de sis i refermar alguns dels habituals castells de 5, castells amb agulla i sobretot el 2 de 6 i el pilar de 5 de cara a la Diada.
Bernat Margalef, cap de Colla dels Xics Caleros valorava que, "sempre es busca anar superant el repte de l'any anterior. Ha estat una temporada per anar afermant la gamma alta dels castells de sis i un any de canvis a molta gent del tronc.  Als que són petits els hem baixat un pis. En definitiva, una temporada amb molts de canvis. Per cada any els castellers van agafant més experiència en la manera de treballar els castells i es poden provar altres coses ".
Per la seva part, Vicent Llaó com a president de l'entitat explica que, "aquest any no hem tingut la gent de l'any passat, però ha estat la millor temporada. El pujar un pis o arribar una mica més alt no depèn ni del cap de colla ni del president, sinó de la gent que ve a assajar. Si un dia som poca gent, ens anem enrocant amb els castells de sis de gamma extra, que sí que hem consolidat i hem millorat, però si volem pujar aquest pis i donar més renom als Xics Caleros fora del poble, ens manca que vingui i s'apunti més gent".
Alguns dels integrants dels Xics Caleros han col·laborat amb d'altres colles amigues en diades importants del calendari d'aquest any. Com a Colla, després de la Diada de diumenge, restaran dos sortides per finalitzar la temporada, la Bisbal de Falset i la Trobada de Colles del Sud a Montblanc.
Durant la Diada de diumenge s'entregaran els premis als guanyadors del concurs de logos i eslògan.


respostes a "Diada Castellera"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,32 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007