Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La reducció d'un 20% en els consums, provoca canvis en el rebut de l'aigua, com a garantia del servei

28 . Mar, 2014 a les 09:03
per gfigueres a La notícia del dia
2395 reproduccions
La necessitat de mantenir l'equilibri del servei, ha estat la principal causa exposada per l'equip de govern de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar a l'hora d'aplicar els recents canvis que s'han produït en el rebut de l'aigua, el qual ha passat a cobrar-se bimestralment en lloc de trimestralment com es venia fent fins ara.
Segons l'equip de govern, les mesures aplicades en els darrers canvis han donat un resultat molt positiu i això ha provocat que s'hagi reduït de manera important la recaptació en concepte de consums.
Cal recordar que un dels principals canvis aplicats fou la creació d'un 4t tram que gravava amb 4'28€ el m/3 a partir d'un consum de 60m/3. L'objectiu era provocar una reducció dràstica dels grans consums a partir de l'increment que es generava en el rebut.
Això ha tingut el resultat esperat i ha significat unes reduccions del 41'7% en els consums d'aquest tram.
A més, també s'han produït reduccions de consum en la resta de trams, del 44'5% en el 3r tram, que es cobra a 2'81€ m/3 a partir de 45m/3 i fins a 60 m/3, del 16'7% en el 2n tram que es paga 0'58€ el m/3 a partir de 31m/3 i fins als 45 m/3. En menor mesura també s'han donat reduccions del 7'00% en el 1r tram que es paga a 0'01 m/3.
En total s'ha produït una reducció del 20% en els consums i, per tant, també en els ingressos.
És per aquest motiu, que tot i que no s'ha modificat el preu de l'aigua en cap tram, al passar el cobrament de trimestral a bimestral, es mantenen els 17'52 € per rebut en concepte de manteniment, fet que suposarà un increment anual de 35'04€.
Antoni Montagut, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, "Si  recordeu  vàrem establir quatre blocs en el preu tarifari de l'aigua que pretenien ser dissuasoris per tal que el consum de l'aigua fos més racional. Això s'ha aconseguit amb escreix pel preu que vàrem establir del quart tram i per la crisi.  Del 2012 al 2013 hi ha hagut una baixada del 20% en la facturació total. Així, per no morir d'èxit  i poder aguantar la sostenibilitat del servei hem passat a que els rebuts siguin bimensuals".
Entre els arguments aportats per l'Ajuntament es troben els increments del preu de l'aigua del CAT del 16% des de 2009 i de més del 200% en el preu de la corrent elèctrica, despesa que també s'aplica des del CAT als pagaments dels ajuntaments.
Tot i així, l'Ajuntament insisteix en què la mitjana del preu del m/3 de l'aigua pagat a l'Ametlla de Mar és de 1'68 euros €, mentre que a la província de Tarragona és de 1'83 euros i a Catalunya de 2'18 euros.
Tarifa de fuita
Aquests canvis també van lligats a l'establiment de la tarifa de fuita a aplicar a les grans fuites, les quals suposaven rebuts molt elevats pels ciutadans. Amb l'objectiu de reduir aquestes quantitats l'Ajuntament pretén que passar de trimestral a bimestral el rebut, aquestes fuites es puguin detectar més aviat i,per tant, que no incrementin el preu final. L'aplicació de la nova tarifa de fuita s'aplicarà sempre que es donin consums iguals o superiors a 50m/3 mensuals entre els mesos de maig a agost, i de 35 m/3 mensuals la resta de mesos, el que significarà un estalvi aproximat del 50% respecte a les quantitats que s'han estat pagant fins ara, reducció que assumirà l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. Aquest és el motiu pel que tots aquells que s'acullin a aquesta tarifa, ja no ho podran tornar a fer durant els següents 5 anys, ja que es dóna per fet que s'haurà revisat la instal·lació per evitar noves fuites.


respostes a "La reducció d'un 20% en els consums, provoca ca..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,54 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007