Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla viu la Diada de l'Arrossejat més multitudinària de la seva història

15 . Oct, 2012 a les 13:59 | 00:02:51
per gfigueres a La notícia del dia
2017 reproduccions
L'Ametlla de Mar va viure ahir l'edició més multitudinària de les 28 que es porten organitzades ininterrompudament, des de que l'any 1985 es va instaurar aquesta festa promocional de la gastronomia local.
Al voltant de 3.500 persones es van donar lloc al port pesquer de l'Ametlla de Mar per participar de la Diada de l'Arrossejat, una festa totalment renovada, que va oferir als visitants un bon grapat d'al·licients relacionats amb la gastronomia i la cultura.
De fet, el concurs d'arrossejat, va resultar com sempre, el centre neuràlgic de la festa. 46 cuiners amateurs van cuinar l'arrossejat a l'estil dels pescadors, optant als sis primers premis de 150 € que atorgà l'Àrea Municipal de Turisme com a organitzador. Finalment, els guanyadors foren, Teresa Domènec, Manolo Fortuna, Joan Xarau, Rita Marques, Alvaro Gaseni i Mercè Balfegó.
Al llarg de tot el concurs, els mateixos concursants van anar explicant i deixant tastar l'arrossejat entre els visitants encuriosits pels condiments i maneres de cuinar-lo.
Al llarg de tota la matinal, es van servir 1.200 racions de degustació d'arrossejat, record absolut des de que es va establir la degustació de pagament. A més, els visitants van consumir 1.800 racions d'una variada proposta d'exquisides tapes confeccionades pels restaurants del Club de la Gastronomia, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, que els va cedir tot el peix de les degustacions.
Entre les degustacions, cal afegir les més de 2.500 que es van servir a la mostra de cava en la que hi van ser presents vuit marques de cava del nostre país, tal com ja havia passat amb el vi de la Terra Alta en la passada edició de la Diada dels Fideus Rossejats.
Andreu Martí, Alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar explicava que, "després de veure la magnifica Diada de la que hem pogut gaudir i de la molta afluència de gent que hem tingut aquest cap de setmana, ens dona una mostra de que cal seguir treballant en equip entre l'Ajuntament, restauradors, Confraria de Pescadors i també Turisme de Catalunya. Aquest és el camí a seguir, ens ho diu la gran assistència de gent i més, havent tret la festa fora de temporada. Pronostico que seguirem en aquesta línia".
"Enguany l'objectiu era canviar una mica la filosofia. Hem fet unes jornades gastronòmiques més marcades cap a l'interior. Hem intentat deslocalitzar-les de l'època estival, com varem fer-ho amb els fideus que els varem passar al juny, per això hem fet l'arrossejat a l'octubre. Els fideus els varem unir amb el vi de la Terra Alta, i l'arrossejat ho fet amb el cava. El que volem és donar un valor afegit a aquestes festes perquè siguin un atractiu turístic, a més de promocionar la nostra gastronomia", explica Vicent Martí, regidor de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.

A tot això s'ha d'afegir l'important atractiu que va suposar la diada castellera amb la participació dels Castellers de Vilafranca, recents guanyadors del Concurs de Castells de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la primera sortida en públic dels participants en el taller de castells que està portant a terme la S.C.E.R de l'Ametlla de Mar.
Les instal·lacions del Centre d'Interpretació de la Pesca van acollir els tallers de peix i arròs pels més petits, en els que hi van participar més de 150 nens i nenes, i espectacular va ser també la presència d'una representació de cotxes clàssics i antics del Club de Vehicles Antics de Cambrils.

1ª Quinzena gastronòmica de l'Arrossejat i el Peix de la Llotja de l'Ametlla de Mar.Al llarg del dia
d'avui, 75 restaurants de les Terres de l'Ebre i el sud del Camp de Tarragona,
participen de la Jornada Tècnica i professional de l'Arrossejat i el Peix de la
Llotja de l'Ametlla de Mar, adreçada als restauradors i hotelers de la
demarcació, organitzada per l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors amb
l'objectiu de donar a conèixer els peixos de la Llotja de l'Ametlla de Mar.


En aquesta jornada
es farà una presentació dels productes identitaris de la Llotja, els peixos frescos,
productes de proximitat que cal conèixer i valorar. Aquests productes són la
base de la gastronomia i dels ranxos mariners tradicionals de l'Ametlla de Mar.
Per aquest motiu, els restauradors del Club de Gastronomia han elaborat tot un seguit
de tastets en els que el peix de la Llotja és el protagonista. Aquests plats
constitueixen un llegat de riquesa gastronòmica que cal difondre.



Així a les 16'30,
els participants d'aquestes jornades assistiran a la tradicional subhasta del
peix a la llotja.



A les 17'30h està
previst que les instal·lacions del CIP(Centre d'Interpretació de la Pesca),
acullin la presentació a càrrec de la Confraria de Pescadors, dels seus
productes pesquers i la seva comercialització.



I finalment a les
18h tindrà lloc la degustació dels tastets amb peix elaborats pels restaurants
del Club de la Gastronomia i maridatges de cava a càrrec de les marques
presents a la mostra
d'ahir.



1ª Quinzena
gastronòmica de l'Arrossejat i el Peix de la Llotja de l'Ametlla de Mar.



Coincidint
amb la Diada de l'Arrossejat i el Peix de l'Ametlla de Mar, els restaurants
integrats en el Club de la Gastronomia celebren des del dia 12 i fins al 31
d'octubre la 1ª Quinzena Gastronòmica de l'Arrossejat i el Peix de l'Ametlla de
Mar, integrant en les seves cartes, diverses propostes i menús
específics basats en aquests
productes. L'èxit d'aquests primers dies ha estat rotund.



El Club de Gastronomia de
l'Ametlla de Mar el formen inicialment 13 restaurants de la població, tot i que
l'entitat està oberta a noves incorporacions a partir de primers de l'any
vinent. Seguint criteris de qualitat, elaboració i servei, i compromisos per
tenir a les cartes productes locals i del territori i plats tradicionals, el
Club de Gastronomia pretén convertir l'Ametlla de Mar en una destinació
gastronòmica de primer ordre i implicar-se mitjançant col·laboracions en les
festes i activitats gastronòmiques que s'organitzin a la població.



 



La seva creació obeeix a
la necessitat de disposar d'un club de
producte vinculat amb gastronomia i a la dinamització
dels diferents
agents de l'Ametlla de Mar, creant un canal d'enllaç entre el sector primari
–pescadors- , el sector terciari -serveis turístics, restauradors, etc.-  i els consumidors finals.



 Els restaurants que
formen part del Club de Gastronomia són : Bella Cala, Cafè Xavier, Càmping
L'Ametlla, Club Nàutic Kubala, El Molí dels Avis, El Pescador, Fatafat,
l'Alguer, La Cova Tapes,
La Llotja, Marina, Oh Mar i Plaça Nova.





respostes a "L'Ametlla viu la Diada de l'Arrossejat més mult..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 793,59 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 235
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007